Delvis medhold i klagen…

(Da jeg søkte kommunen om BPA fikk jeg innvilget 8 timer, dette klaget jeg på og kommunen endret da timetallet til 17. Det var mye mindre enn hva jeg håpet på, og klagen gikk derfor videre til fylkesmannen…)

Endelig kom svaret fra fylkesmannen, og jeg må si at jeg er litt skuffet. Jeg hadde, selv om jeg bestemte meg for å ikke, håpet at de ville se saken litt anderledes enn kommunen.

Nå fikk jeg delvis medhold i klagen, og timeantallet er økt til 20 timer per uke – fra og med i dag. Det kommunen hadde gjort feil var å regne ut timeantallet fra mandag til fredag. De hadde låst alle time, slik at jeg ikke kunne bruke BPA i helgene. Dette har fylkesmannen nå rettet opp i, og som en konsekvens av det, er timeantallet økt til 20 timer.

Det jeg reagerer på, er at BPA er ment som et likestillingsverktøy. Det skal gi meg mulighet til å leve som “normalt” og gi meg mulighet til å være en god mamma.
Slik min situasjon er nå, så er jeg avhengig av å ha noen sammen med meg, når jeg har ansvaret for ungene. Jeg ønsker å bruke tid sammen med dem, men i mange tilfeller har jeg mistet muligheten til det…

Jeg ønsket meg flere timer, for å kunne følge opp barna på en bedre måte. Men både kommunen og fylkesmannen viser til at vi kan søke om avlastningshjem og støttekontakt til ungene.

Hvordan i alle dager vil dette hjelpe meg til å være mamma?

Fylkesmannens vedtak er endelig og kan ikke klages på. Kampen er over og det er ikke mer vi kan gjøre.
Nå er det opp til oss å disponere timene på den måten vi ser passer oss best, og forhåpentligvis vil vi kunne fortsette å få hjelp og støtte i fra familie og venner.
Det er godt å være ferdig med hele saken. Nå kan endelig skuldrene senkes, og vi kan fokusere på fremtiden. Jeg gikk i fra 8 timer i uken, til 20 timer i uken, og det er to veldig forskjellige liv…

Selv om jeg kjenner på en skuffelse, så kjenner jeg også på en seier. Den største seieren var selvfølgelig timeantallet, men det at kommunen ikke kunne nekte meg hjelp i helgene kjente jeg også på som en stor seier.

Å stå på kravene lønnet seg..
..selv om det kostet!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg