Hjemme med “sykt” barn..

Natt til i går var det eldstemann sin tur til å få omgangssyke (tror ikke det var det jeg hadde, men kan jo begynne å lure). Heldigvis virker det som en lett variant, for om morgen var han helt fin i formen, og hadde en enorm appetitt (ikke uvanlig til å være han).

Rådene om å holde seg hjemme fra skolen varierer fra 24-48 timer, alt etter hvordan formen er. Men de aller fleste vil holde seg til 48 timers regelen. Det er selvfølgelig litt kjipt for han, for han hadde lyst å gå på skolen (det er ikke noe gøy å være hjemme når det ikke er noen å leke med). Men skolen ønsket at vi holdt han borte til det var gått 48 timer, så da er det det vi må forholde oss til.

Jeg er jo treg om morgenen, så derfor leverte mannen alle ungen til svigermor i dag (begge jentene pleier å være der på tirsdagene). Men rundt lunsjtider kom eldstemann hjem igjen (da hadde jeg akkurat rukket å spise frokost😅). Han var full av energi, rastløs og veldig klar for at vi skulle finne på noe.

Vi ble enige om at det var en god ide å gjøre leksene først (han lurte på hvorfor han måtte gjøre lekser, når han ikke gikk på skolen😏), så kunne vi gjøre noe sammen etterpå.

Etter mange fridager på rad, kjente jeg at det hadde vært godt å få ryddet gulvet i stua og støvsugd, og det ville han heldigvis hjelpe meg med. Etterpå fant vi ut at vi skulle lage smoothie, og da kunne han løpe rundt å finne alle ingrediensene (jordbærene lå i frysen, som står nede i garasjen – ikke aktuelt for meg å ta den turen). Det var ikke bare husarbeid og “må” ting vi gjorde, men leste i bok, spilte litt på Ipadden, snakket og koste oss. Da klokken nærmet seg halv 3, var jeg så sliten at jeg måtte legge meg på sofaen, og sovnet…

Det var en litt anderledes tirsdag, men bare positivt. Jeg var selvfølgelig temmelig tom for energi etter middag, men det var ikke annet å forvente. Normalt hviler jeg denne formiddagen, og kan være litt sammen med ungene på ettermiddagen. Men etter middag forsvant de to eldste ut døren, så da var det helt topp for meg å kunne slenge meg på sofaen igjen🙈

Jeg tar meg i å trives, jeg smiler og kjenner at jeg har det egentlig veldig greit. ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg