Jeg har det fint

Formen går litt opp og ned, alt etter hvor aktiv jeg er. Men for det meste så har jeg det forholdvis greit. Det betyr ikke at jeg er symptomfri, men at jeg klarer å leve med symptomene.

I det siste har jeg kjent litt på en usikkerhet. Jeg er syk, men oppfatter at ikke alle tror det er så “ille”. Men tro meg, det er ille.

Jeg klarer jo fint å leve med sykdommen, kan det da være så ille? Ja, for de dagene du ser meg, presser jeg meg til å komme ut av huset. Men som regel klarer jeg ikke det to dager på rad, selv om jeg holder meg innenfor min tålegrense.

Det å vise seg for folk kan av og til være litt ukomfortabelt. For jeg vet ikke hva andre tenker og mener om meg og min sykdom. Og, ja, nå er jeg innbilsk som tror at noen gidder å bruke tiden sin på å tenke på meg. Men noen av de tingene som jeg hører at blir sakt, gjør at jeg blir usikker, for det stemmer ikke med min virkelighet.

Jeg forventer ikke at noen kan sette seg inn i hvordan jeg har det, eller skjønner hvor invalidiserende denne sykdommen er. Men jeg forventer at ingen andre skal vite så mye bedre, og tro at jeg bare er sløv.

Hadde jeg kunne velge, så hadde jeg hatt et aktivt liv, jeg hadde gjort mye frivillig arbeid, i tillegg til å gå på jobb. Jeg ville ha brukt mye tid med ungene, tatt de med ut på turer, og generelt vært “over alt”.

Men enkelte dager er det å kle seg om morgenen det eneste jeg får til. Jeg kaver meg ned på sofaen, å ligger der frem til jeg skal opp å legge meg for kvelden. Så de dagene jeg gjør mer enn det, er gode dager. På gode dager kan jeg klare litt mer, men fortsatt veldig begrenset.

De dagene jeg klarer litt mer, velger jeg å gjøre det jeg tror er riktig for meg. Jeg velger å gjøre ting som gir mening, som gir mestring og som gir glede. Så selv om jeg av og til ser “frisk” ut, så vil jeg at du skal vite at det ikke er tilfelle…

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg