Optimist og glad!

Jeg har det ganske bra for tiden. Tilstanden er som den er, men jeg gjør det beste ut av det.

Nå har jeg bestemt meg for å prøve å øke livskvaliteten. Jeg er så lei av å ligge hjemme på sofaen hele tiden, så nå skal jeg prøve å komme meg litt ut.


Dette må jeg selvfølgelig gjøre på en så energivennlig måte som overhodet mulig! Jeg har ikke mer energi, og hvis jeg kjører meg selv i grøfta blir ikke livskvaliteten bedre. Men jeg kjenner at de dagen jeg kommer ut en tur, om det er å sitte ute på terrassen, kjøre scooter, eller sitte på i bilen, så er det en forandring – nye inntrykk. I dag har jeg bare brukt halvparten av den energimengder jeg har til fysisk aktivitet, men jeg har derimot hatt veldig mange andre inntrykk, og det kjenner jeg jo at jeg blir sliten av. Men jeg er fornøyd! Jeg har vært ute på scooteren med ungene, jeg har tegnet Pokemon med eldstemann og tidligere i dag var jeg med mannen en tur ned på amfi. (Jeg orker jo ikke shopping, men å trille rundt i min nye rullestol (med e-fix), er å gjøre noe annet enn å sitte hjemme i stua).

Så jeg har gjort en hel del i dag, selv om jeg ikke har vært så “aktiv”.

De siste dagene har jeg likevel kjent litt på lysten til å være frisk. Jeg føler at jeg nå har en form for kontroll på sykdommen. Jeg vet hvor mye jeg tåler, og jeg får ikke de store smellene som jeg har hatt tidligere. Men tenk hvor deilig det hadde vært å være helt frisk! I og med at jeg nå har funnet en form for kontroll, så er det en mulighet for at jeg kan bygge meg opp, og bli bedre, men det skjer ikke over natten.

Så hører jeg om Recovery Norge. De har tydeligvis fått ny nettside nå, og av en eller annen grunn dukker det opp annonse for det når jeg logget inn på Facebook. Her vises det til historier om folk som har blitt friske. De aller fleste gjennom Ligthning process (LP), men også noen av 4 dagers kurset til Stubhaug. Fra ME foreningen sin side blir alternativ terapi advart mot (LP er alternativt). Det er en stor risiko å ta, og foreningens medlemmer rapporterer at 50 % av dem som har prøvd dette har blitt dårligere…

Men når jeg leser historiene som ligger inne på Recovery Norge sine sider så blir jeg trigget. Er det mulig å bli frisk? Må jeg bare akseptere alle symptomene, kjøre på selv om kroppen gir tydelig beskjed om at dette ikke er greit, og så til slutt vil jeg bli frisk. Til slutt vil jeg vinne over kroppen, og den vil slutte med alle symptomene?
Det er det jeg leser ut av historiene, og jeg blir redd samtidig som det gir meg håp. Skal jeg betale 20.000,- og satse på at jeg blir frisk, eller skal jeg ta det i et rolig tempo, og la kroppen bygge seg opp.
Baksiden er jo at jeg risikerer å betale 20.000,- for å bli enda dårligere. Kan jeg gjøre det mot min familie?

Recovery Norge viser et glansbilde. Når det er mange tusen som har tatt kurset (LP), synes jeg det er rart at det bare er 50 bli frisk historier. Hvis det er så mange som blir friske, hvorfor ligger det ikke flere historier ute.
Når jeg prøver å finne historier fra andre som har prøvd LP, så finner jeg historiene til dem som har blitt mye sykere, som advarer mot og kritiserer at folk som ikke har helsefagutdanning skal kunne drive på denne måten. Tjene seg rike på andres sykdom, og gjøre allerede syke personer sykere, uten å måtte stå til rette for det.
Jeg fant noen historier på bloggen MElivet.com, og jeg kjenner at etter å ha lest disse, er jeg ikke like trigget til å hoppe på en quick-fix!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg