Sosiale settinger

Kan jeg være med i sosiale settinger? Det spørsmålet stiller jeg meg selv av og til. Noen ganger tåler jeg det, andre ganger ikke.
Så er da spørsmålet, hvorfor?

Et helt enkelt svar er at jeg ikke har krefter til det. Men jeg kan klare å gjennomføre det, hvis jeg aksepterer konsekvensen av det.
Når kroppen er utslitt, så går den over på adrenalin. Det adrenalinet kan jeg kjenne ved at jeg blir varm, klam i hendene og skjelven. I tillegg ser jeg at pulsen stiger til over 100 – det vil si; trening..

Jeg tåler ikke å ha puls over 95, over lengre tid. 10-30 minutter i løpet av dagen kan jeg ha (ikke sammenhengende), uten å få for store konsekvenser. Men er pulsen høy over lengre tid, blir formen dårlig!

I går hadde vi folk. Formen var ikke veldig god i utgangspunktet, men jeg prøvde å “slappe av” for å holde pulsen nede..
I fra halv 9 – 12 lå pulsen mellom 100 – 130, og det kjente jeg godt når jeg gikk å la meg.

Det var vanskelig å roe ned kroppen, og den ene muskelen etter den andre “låste” seg. Så da jeg våknet i morges var det ikke en eneste plass i kroppen som ikke verket.

Jeg tålte ikke å være sosial i går kveld, for jeg hadde ikke krefter til det, og jeg må nå ta konsekvensene av det. Men hadde formen vært litt bedre enn det den var i går, så er det ikke sikkert konsekvensen hadde blitt like stor.

Det er forskjellige ting som spiller inn når jeg skal vurdere om jeg kan være med på noe sosialt. Jeg har foreksempel lagt merke til at jeg på kvelden lettere går over på adrenalin, enn midt på dagen. Er jeg dårlig i utgangspunktet, så er det lite som skal til for at det blir for mye. Å være sosial hjemme krever mindre krefter enn å være hos andre…
Så jeg kan ikke ta stilling til en invitasjon lang tid i forveien, for jeg vet rett og slett ikke på forhånd om jeg vil klare å bli med.

Jeg ønsker selvfølgelig å bli invitert. Intensjonen med innlegget er ikke å si at jeg bare bør holde meg hjemme. Men mer en forklaring på hvorfor jeg ofte sier nei…

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg